Windows 10 и Microinvest: поглед в бъдещето!

Ето, че на 29 юли бе официално представена дългоочакваната операционна система Windows 10. Както разработчиците от Microsoft сами обявиха „Това е познатият ви Windows, но по-добър“. По план новата платформа трябва да е достъпна за ползване от широката аудитория през есента тази година.

Амбициозната задача на Microsoft е да трансформира смартфоните с новата ОС в компактни персонални компютри, като по този начин запазят индивидуалността на собствената си марка и привлекат повече привърженици на платформите Android и iOS.

Какво ново в Windows 10?

 • Ще бъде с познатия Windows интерфейс и с удобните за работа цветни „плочки“ на работния плот, които са оптимизирани за въвеждане и с пръсти, независимо на какво устройство се работи.
 • Приложението, с което започнете работа, например на работния ви компютър, ще изглежда по същия начин и ако продължите да го използвате на мобилно устройство или таблет. Същото важи и за файловете, които можете да управлявате от различни точки на достъп. Именно тази универсалност е едно от най-големите предимства на новия Windows 10.
 • Възможност за виртуална синхронизация между различни устройства с инсталиран Windows 10. Това означава, че ако се използва един компютър, настройките направени на него, както и инсталираните приложения, лесно ще бъдат използвани и на друг компютър, само чрез въвеждане на данните за вече конфигурирания профил на дадения потребител.
 • Устройствата с новата операционна система ще предлагат „комуникация“ в реално време със своите ползватели чрез добавена функция за гласови команди. Това предимство на Win 10 ще бъде достъпно не само за мобилни устройства, но и за персоналните компютри и лаптопите.
 • За любителите на игри Windows 10 ще предложи достъп до големите серии на компютърни игри на Xbox, както и най-доброто от Xbox Live. И тук синхронизацията между различните устройства и игрите в мрежа на потребители на компютри, мобилни устройства или игрови конзоли ще бъде възможна и лесна.
 • С Windows 10 приветстваме и напълно нов браузер – Edge, който предлага много възможности за динамично сърфиране, споделяне и съхраняване на разглежданата информация в реално време.
 • Офис пакета за мобилни устройства с Windows 10 ще бъде безплатен.

Microinvest и Windows 10 – какво ни очаква?

 • Оптимизация и повишаване на скоростта при работа с приложението за разносна търговия Microinvest Склад Pro Phone, създадено специално за Windows устройства.
 • Всички мобилни устройства с Windows Mobile 10 ще могат да бъдат дистанционно свързани към стандартен стационарен компютър с инсталиран Microinvest Склад Pro (чрез Bluetooth, Wi-Fi или USB кабел), позволявайки мобилност при управлението на бизнеса и мониторинг на дейността в реално време. По този начин ще се създаде ново работно място, управлявано директно от смартфон или таблет, разполагащо с удобството на клавиатурата и мишката за въвеждане на информация от стационарния компютър.
 • Използването на устройства с достъпна цена, които използват ресурсите директно от Windows компютър и софтуерни програми от Microinvest, позволява да се постигне автоматизация на търговски обекти, ресторанти и складове с минимална инвестиция, което освобождава средства за нови насоки за развитие на бизнеса. От друга страна минималните изисквания на Windows 10 към хардуера е предимство при изграждането на леки и изключително достъпни комплексни системи, подходящи за всеки офис, ресторант или магазин!

В момента се извършват тестове за съвместимост на всички продукти с марката Microinvest с новия Windows 10 и първоначалните резултати са отлични! Бъдете готови да приветствате новите възможности съвсем скоро!

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

2 Responses to Windows 10 и Microinvest: поглед в бъдещето!

 1. Стефан Недев says:

  При опит за инсталация на Invoice Pro на компютър с Windows 10 възниква проблем с инсталирането на Microsoft SQL server express 2008 R2 с error 3221225786 като инсталацията не може да бъде завършена. Как бих могъл да постъпя.
  Благодаря

 2. Обадете се на някой от първите 3 теленонни номера от този линк: http://microinvest.net/Акценти/Microinvest-нови-контакти-офис-София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>