Италианският ИТ гигант Zucchetti идва в България

Италианската софтуерна група Zucchetti, която e четвъртата по големина ИТ компания в Европа, значително разшири своите международни позиции, присъединявайки софтуерната къща Microarea. Microarea също е позиционирана в Италия, разработва управленски софтуер за малки и средни предприятия и притежава добре развита партньорска мрежа в Източна Европа. Обединяването на двете софтуерни компании дава възможност на мощната група Zucchetti да навлезе и на българския пазар.

“С 44 000 фирми клиенти, софтуерните решения на Zucchetti са най-популярните в Италия“, коментира Giorgio Mini, вицепрезидент на Zucchetti, „на международните пазари обаче нашето желание е да наблегнем на Mago.Net, което е ERP решението на Microarea, тъй като продуктът е широко разпространен извън границите на Италия. Популярността на системата е постигнато благодарение на изградената квалифицирана мрежа от бизнес партньори, развита през годините от Microarea.“

Именно интегрирането на Mago.Net с други продукти на Zucchetti ще е значителна крачка напред в качеството на предлаганите управленски решения за българските потребителите. Пример за навлизането на модерни бизнес софтуерни решения в България е планираният за края на юни пазарен дебют на InfoBusiness – Business Intelligence решението на Zucchetti.

„InfoBusiness е едно лесно за използване и много интуитивно решение. Това е едно помощно средство за мениджърския състав на всяка организация, а не ИТ прищявка. Възможността да се правят с лекота комплексни анализи на данни, извлечени от ERP системата и да се извършват подробни статистически отчети със сигурност е решаващо предимство за българските фирми, било то за подобряване на стратегическите избори или за увеличаване на конкурентоспособността” – обобщава търговският координатор на международните пазари в Zucchetti – Reka Ujj.

Българската версия на продукта, кактo и нейното интегриране с Mago.Net, ще бъдат факт до края на този месец. Повече информация за възможностите на системите, може да се получи от един от водещите партньори на италианските компании в България – Microinvest, както и на сайта www.mago.bg.

This entry was posted in Без категория and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *