Успешен сезонен обект. Мисията възможна с Microinvest!

Управлението на сезонни обекти е сложен и комплексен процес с много особености. Най-големите предизвикателства пред собствениците на магазини, складове, заведения или места за настаняване, които отварят само за няколко месеца в годината, са добрата подготовка и внимателното планиране на всички процеси.

Дори един обект да не работи целогодишно все пак е необходимо да бъде подготвен 12-месечен план. Навигирането в сезонните колебания на този тип дейност изисква умения за контрол на стоковите запаси, анализ на резултатите от предишни периоди и правилна организация на ресурсите (финанси, хора и време). Процесите стават още по-сложни, ако обектите са няколко, разположени в различни локации и дори различни градове.

Летен сезон 2021 със софтуер за управление на продажбите от Microinvest

Все повече бизнеси разбират необходимостта от използването на софтуерна система за управление на продажбите и паричните потоци. Инсталирането на търговски софтуер осигурява удобството да имате пълен контрол върху стоковите наличности, разходите и задълженията. Получавате инструмент, с който да следите срокове на годност, да създавате автоматично рецепти, да правите бърза ревизия, да прилагате промоции, да следите случващото се в обекта Ви по всяка време и от всяко място.

Софтуерните програми на Microinvest разбиват митовете, че софтуерните решения са сложни за инсталация, изискват сериозна инвестиция в хардуер, необходимо е много време за внедряване и обучение на персонала.

Като водещ софтуерен разработчик, ние създаваме гъвкави решения според индивидуалните предпочитания на нашите клиенти:

👍Предлагаме търговски софтуер с и без инсталация;

👍Онлайн базирани или интернет независими софтуерни решения;

👍Гъвкави условия за придобиване на хотелска, складова и счетоводна програма – с неограничен лиценз, който се заплаща еднократно или с месечна такса, без обвързващи договори;

👍 Хотелски софтуер с изключително достъпна 

👍Осигуряваме готови за употреба търговски системи, включващи компютър и монитор с предварително инсталиран софтуер, които може да бъдат разопаковани и настроени от всеки потребител за по-малко от 30 минути.

Разбира се, ако е необходимо съдействие, нашите консултанти са на разположение с отдалечен достъп или посещение на място.  Към системите могат да бъдат добавяни различни модели касови апарати, баркод скенери и кухненски принтери.

Всички програми са изключително лесни за използване. Усвояването на основните функции за работа с тях отнема само няколко часа.

Можете да имате готово работно място във Вашия сезонен обект и обучен персонал за по-малко от 1 работен ден!

Толкова е лесно, нали?!

Използвайте безплатно 30 дни!

Преминете през предизвикателствата на Летен Сезон 2021

Отново белязан от последствията на COVID кризата, летният сезон 2021 вече стартира. Ако управлявате обект, който ще обслужва клиенти в следващите няколко месеца, то нашият списък с ключови дейности, които трябва да имате предвид, е точно за Вас:

  • Направете добър финансов план.

Не пропускайте да направите списък с всички предстоящи разходи – за наем, ток, вода, заплати, консумативи. Също така предвидете инвестицията в покупка на оборудване или обновяване на текущото. Спазването на противоепидемологичните мерки могат да доведат до допълнителни разходи (за допълнителна дезинфекция, консумативи и предпазни средства). Включете ги още в началото, за да не се превърнат в неприятна изненада.

  • Заложете оптимална стойност на продажни цени за Вашите стоки и услуги.

Твърде високите цени ще направят артикулите Ви практически непродаваеми, а твърде ниските цени могат да Ви доведат до фалит. Използването на търговски софтуер тук ще Ви бъде особено полезен. Microinvest Склад Pro предлага възможност да работите с до 10 различни ценови групи за всяка стока. Ако управлявате сезонния си обект от няколко години, използвайте информацията от предишните периоди, за да направите прогнози относно търсене и очаквани продажби. Важно е да имате предвид, че събитията със световната епидемия промениха начина, по който потребителите пазаруват. Бъдете гъвкави и се адаптирайте към “новото нормално”.

  • Фокусирайте се върху нивата на стоковите наличности.

Анализирайте кои са най-печелившите Ви продукти и кои са Вашите „бест селъри“. Осигурете си достатъчно налични бройки от тях. Внимавайте да не се презапасявате със стоки или суровини с кратък срок на годност или такива, за които не сте сигурни, че ще има достатъчно търсене. Тук отново добър помощ ще Ви бъде складовият софтуер, който предлага много опции за следене както на срокове на годност, така и на актуални наличности на всички стоки по всяко време.

  • Организирайте добре работата на персонала.

Касиерите и сервитьорите са хората, които имат най-близък контакт с Вашите клиенти. От бързината и качеството на обслужване на Вашите служители зависи колко доволни ще са потребителите. Дайте им точни инструкции, проведете обучение, разпишете задължителни правила и норми, които очаквате те да изпълняват.

Използвайки софтуер за управление на продажбите, персоналът ще може бързо да приключва плащанията и да маркира артикули при продажба. Софтуерната система ще подобри организацията и отчетността на работата, ще минимизирате възможностите за грешки и разминавания в оборота. Също така ще разполагате с удобни справки кой служител е реализирал най-много продажби, дали някой е изтрил или коригирал дадена операция, кога са най-натоварените часове, за да прецените дали е необходимо да осигурите повече оператори в съответната смяна.

receptionist1
  • Привлечете нови клиенти и задръжте текущите.

Често сезонните обекти работят във високо конкурентна среда, в която няколко търговци се борят за ограничен брой клиенти. В тези случаи е важно да действате бързо и да предложите повече причини потребителите да изберат точно Вашия обект.

Добра практика е прилагане на промоционални кампании. Например комбинацията на няколко продукта с по-ниска цена, конкретна отстъпка при покупка в определен период на деня, бонус или подарък при изпълнение на зададени условия.

Вариант е да предложите клиентски карти за събиране на промо точки или за прилагане на директна отстъпка при следващо посещения в магазини или заведения. Microinvest отново има решение как да реализирате всичко това на практика с минимални усилия – Microinvest Склад Pro и Micro.bg са с вградени функционалности, които прилагат и изчисляват автоматично предварително зададени отстъпки и оферти.

В допълнение ще Ви предложим дизайн и печат на всякакви видове карти, които да са в синхрон с корпоративната Ви идентичност.

  • Възползвайте се от новите технологии.

Касовият апарат вече не е достатъчен! Добавете баркод скенер, с който ще извършвате светкавично продажби и ще намалите времето за заприхождаване на стоки над 5 пъти. Клиентите предпочитат все повече разплащания с кредитни и дебитни карти – изберете платежен терминал, който има интеграция с търговски софтуер и ще Ви спести време за приемане на всички плащания. Добавете кухненски принтер на бара и кухнята във заведението, за да изпращате веднага поръчката за изпълнение още с нейното приемане.

  • Дръжте всички процеси под контрол.

Сезонните бизнеси са свързани с много интензивни дейности за кратък период от време. Затова непрекъснатият контрол на това, което се случва в обекта Ви е от ключово значение. Използването на търговски софтуер за тази цел, ще Ви даде огромни възможности за анализ. Microinvest Склад Pro разполага с над 700 справки, с които да следите всеки един процес, плащане и документ. С безплатното приложение за Android устройства Microinvest SmartReports ще получавате необходимите управленски отчети директно на Вашия телефон.

mobile-smartreposrts
This entry was posted in Без категория. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *