Бюджет 2022 – какво ни предстои?

Счетоводни промени в Бюджет 2022

С гласуването на бюджета на държавата за тази година, депутатите въвеждат множество промени. Разбира се, всички те са с високо обществено значение, но днес ще разгледаме накратко какви основни промени ще наложи Бюджет 2022 скоро в работата на счетоводителите и ТРЗ специалистите.

Въпреки че Бюджет 2022 все още не е обнародван в Държавен вестник, Microinvest винаги се грижи работата на потребителите на софтуера да тече гладко и успешно. Затова екипът на компанията развива неуморно подобрения на програмните си продукти, които навреме отразяват държавно-нормативните промени и непрекъснато улесняват ежедневните работни процеси.

Повишаването на минималните осигурителни доходи в гласувания бюджет налага и софтуерни изменения, които ще бъдат извършени в началото на април в Microinvest ТРЗ и ЛС Pro. Това ще позволи на потребителите да работят коректно и спокойно, като актуализират софтуера си до последната версия. Нека припомним, че Microinvest ТРЗ и ЛС Pro Ви позволява лесно, приятно и надеждно да обработвате всички необходими за работата Ви данни за персонала.

От 1 април ще влязат в сила следните промени, както следва по позиции:

  • Минимална работна заплата – 710 лв.
  • Минимален осигурителен доход за самоосигуряващите се лица – 710 лв.
  • Минимален осигурителен доход за земеделските производители – 710 лв.

Освен тези изменения в Бюджет 2022, друга важна промяна е покачването на максималния осигурителен праг. От 1 април той вече ще бъде 3400 лв., вместо досегашния лимит от 3000 лв. Увеличението на минималната работна заплата не беше посрещнато ентусиазирано от КНСБ, чиято позиция беше за 760 лв. минимална работна заплата. Така след априлското повишаване на минималния праг, очакванията са по време на преразглеждането на бюджета през лятото от КНСБ да настояват за увеличение на минималната работна заплата до исканите 760 лв. Дали това ще доведе до нови реални промени обаче, предстои да разберем.

Както знаете, докато влезе в сила новият бюджет, валиден остава този за предходната 2021 година, но Ви съветваме да се подготвите за необходимата актуализация. Не чакайте последния момент да си осигурите актуализационен код, за да си гарантирате коректна и безпроблемна работа навреме. Още повече, че актуализационните кодове за софтуера на Microinvest са безсрочни – можете да ги купите сега, а да ги ползвате, когато са Ви необходими.

Microinvest ТРЗ и ЛС Pro – актуализационен код

А ако все още не знаете колко полезна може да Ви бъде програмата Microinvest ТРЗ и ЛС Pro, или ако имате нужда от консултация, потърсете ни, ще отговорим на всичките Ви въпроси на тел.: +359 2 955 55 15 и +359 700 44 700, или на имейл: marketing@microinvest.net.

This entry was posted in Без категория. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *