Microinvest Склад Pro и OpenCart

Проблемите за всеки предприемач с електронен магазин са много. Започвайки от цени, доставки, качество и стигнем до връзката между самия електронен магазин и реалните складови наличности.

Всеки съвременен търговец използва складов софтуер. Дали той ще е от съвсем примитивен вид (електронни таблици в Excel) или съвременна складова програма, основната минимална цел е да се следят складовите наличности.

Често се случва при покупка, да ви се обадят на следващия ден с обяснението, че съответният артикул е изчерпан, след като на сайта той е бил със статус “наличен”. Стъпките за решаване на този базов проблем са ясни – електронният магазин и складовият софтуер да обменят информация в реално време. Това ще гарантира максимална достоверност на сайта, както и допълнителни възможности, относно статуса на всяка стока, които могат да се използват с търговско и маркетингово предназначение.

Проблемът тук е, че обикновено производителите на софтуера за електронен магазин и склад са различни компании. Налага се изграждане на интеграция, за едновременната работа на двете системи – процес, който не винаги може да се реализира бързо и лесно. 

Най-разпространената платформа с отворен код за онлайн търговия е OpenCart. Конкурентните й предимства я правят предпочитан избор както за търговци, така и за разработчици. Най-разпространеният български складов софтуер пък е Microinvest Склад Pro. От няколко месеца Microinvest Склад Pro е с интегрирана функция за обмен на данни в реално време с OpenCart. По този начин потребителите получават единна система, която обединява функционалностите на безплатен и популярен инструмент за електронно пазаруване и водеща търговска система.

Това е добра новина за почитателите на OpenCart платформата и повод да виждаме в интернет все по-професионално реализирани сайтове за електронна търговия.

Повече за интеграцията: http://microinvest.net/Акценти/Microinvest-Склад-Pro-интегриран-с-OpenCart

This entry was posted in Без категория and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *